Hozzávalók 2 személyre:
4 szelet sertéskaraj/comb
1 közepes fej hagyma
20-25 dkg gomba
2 dl tejszín
10-15 dkg füstölt szalonna
só
pirospaprika
paradicsom(lé)
tejföl (a tálaláshoz)
A húst kiklopfoljuk - sózzuk, lisztbe mártva pirosra sütjük. A megmaradt zsiradékban az apróra vágott szalonnát és hagymát megpirítjuk, majd rádobjuk a vékonyra szelt gombát. A gombát besózzuk, majd amikor megpárolódott beleteszünk 1 fej kockára vágott paradicsomot (vagy 2 dl paradicsomlevet) és 1 teáskanál pirospaprikát. Rottyan, majd beletesszük a tejszínt, és visszatesszük a kisütött húsokat. Megvárjuk míg felforr, és kész. Tejföllel leöntve tálaljuk, természetesen nokedlivel :)