Az alábbi receptet Mariss-tól kaptam, oszt meg is csináltam:
Hozzávalók :
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 4 tojás
- 1 fej hagyma
- szalonna/sonka
- 2dl tejföl
- 2dl tejszín
- sajt
Elkészítés :
1. Sütőt 200 fokra bemelegíteni
2. A lisztből, hideg (kockákra vágott) vajból és 1 kiskanál sóból és 1 dl hideg vízből tésztát gyúrni, hűtőbe rakni
3. Egy fej hagymát félkarikákra vágni, kockázott szalonnán megpirítani
4. Egy nagyobb tálban felverni 4 tojást egy kis sóval. Hozzákeverni egy pohár tejfölt, egy doboz (2 dl) főzőtejszínt, egy jókora marék reszelt sajtot, és a hagymás-szalonnás keveréket.
5. Tésztát hűtőből elővenni, kinyújtani és kibélelni vele egy tortaformát, de úgy hogy legyen pereme is. Az alját meg kell szurkálni villával, majd mehet rá a töltelék
6. A tetejére mehet még reszelt sajt,majd mehet a sütőbe. Kb fél óra 200 fokon. Amikor szépen megpirult a teteje, akkor kiszedni.
Saláta illik hozzá joghurtos öntettel:)