Hozzávalók:
60 dkg liszt
3 ek. olaj
2 tk. só
3 dl víz
1 cs. szárított élesztő, vagy 3 dkg élesztő kocka
1 tk. cukor
Ez egy sima pizzatészta recept, és én a kenyérsütőgépben szoktam rakni a hozzávalókat, és az szépen bedagasztja, és megkeleszti helyettem.
Ha nincs erre sem időm, vagy néha csak a változatosság kedvéért, fagyasztott leveles tésztából is készítem.
Szóval bármelyiket választom, a tésztát egy nagy vékony lappá nyújtom. A felét megkenem ketchuppel, leszórom reszelt sajttal, esetleg vékony sonkaszeletekkel borítom. A másik felét ráborítom, szépen rá is lapítom. Lekenem tejjel elkevert tojássárgájával, és bármilyen magkeverékkel leszórom. A sodrófával azt is belelapítgatom. Aztán felvágom hosszában kb. ujjnyi vastagságú csíkokra, és a csíkokat két oldalról elkezdem ellenkező irányba tekerni. Sütőpapírra fektetem sorban, és előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.
Bármelyik tésztából nagyon nagyon finom, és mind a töltést mind a diszítést a végtelenségig lehet variálni. Néha csak füstölt fekete erdei sonkát teszek közé, és sajjtal szórom, de lehet bármilyen vajkrémmel, májkrémmel tölteni.