Örömpörkölt

Örömből főzünk, nem könyvből :D

Friss topikok

  • enpera: @Pinka-Panka: köszi :) (2014.01.15. 15:04) Házi hotdog a'la virslis kifli
  • órarugógerincű felpattanó: Aszod ez valami kínai zserbó? Baracklekvár megy bele, és nemár, hogy kakaóból pancsold a tetejét. (2010.04.23. 10:49) Zserbó-szelet
  • g@by: Figyu, ezt nem kene, mert megadom a cimed nyanyanak, aztan magyarazkodhatsz prezlinek.:) (2010.03.18. 16:10) Chole-csicseriborsó curry
  • Mariss: N/A-nak nincs szavazati joga :-D (ő diktálta ezt most, mer' épp kávézunk :-) (2010.03.11. 14:38) Kolbászos, sajtos kiskifli
  • enpera: @Mariss: hát, kb így néztem ki igen, csak nem a padlón, hanem a heverőn :D (2010.02.22. 09:03) Bakonyi Gabibácsi módra

Chole-csicseriborsó curry

2010.03.17. 18:01 - mézesbödön

Címkék: curry csicseriborsó chole

Ez egy vegetáriánus recept, egy nagyon kedves kollegámtól kaptam, akinek egy indiai ismerőse készítette el ezt az ételt. Mivel már ő sem tudott minden hozzávalót pontosan leírni, ezért nagy szabadságot hagy ennek a receptnek az elkészítése.:) És mivel egész pontosan  grammra nincs meg e a fűszerek mennyisége, ezért minden alkalommal picit más ízűre sikeredik:)

Hozzávalók:
2 nagy fej vöröshagyma
2 doboz csicseriborsó konzerv
1 paradicsom, vagy 1 dl paradicsomszósz
só, római kömény, koriander, chili, garam masala, curry


A vöröshagymát apróra vágjuk, és olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk először az őrölt fűszereket, majd a csicseriborsót, és a paradicsomot. Pici vizet öntünk hozzá, letakarjuk, és kis lángon összefőzzük, úgy kb. fél órán keresztül.
Indiai kenyérrel (naan) lehet tálalni, nekünk egy hasonló kenyérféle, a gözleme ízlik nagyon, én azt készítem hozzá, csak nem teszek bele tölteléket.

Gözleme
1 csésze liszt
1 kk. só
kicsit több mint fél csésze víz


A lényeg, hogy egy viszonylag keményebb de rugalmas tésztát kapjunk. Egy vizes papírtörölközővel letakarom úgy 20 percre, aztán felvágom 8 darabra, és egyenként nagyon vékony kerek lappá nyújtom. Felmelegített serpenyőben olaj nélkül megsütöm. Akkor jó, ha felhólyagosodik, és szép "pöttyösre" sül.

Igazi téli étel, forró, csípős és fűszeres.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://oromporkolt.blog.hu/api/trackback/id/tr641847628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

g@by 2010.03.18. 16:10:06

Figyu, ezt nem kene, mert megadom a cimed nyanyanak, aztan magyarazkodhatsz prezlinek.:)
süti beállítások módosítása