Van már egy hete is, hogy egyszerűen megundorodtam a hústól. Ezért bár a családnak bármit elkészítek, magamnak próbálok minél változatosabb ételeket készíteni zöldségekből. A brokkolit eddig is szerettem, de így fasírtként elkészítve még nem ettem.
Bárkinek ajánlom, aki eddig nem tudott evvel a zöldséggel még megbarátkozni, akár ha úgy adódik, hús mellé is:)
Hozzávalók:
1 fej brokkoli
1 tojás
liszt,só, bors, zsemlemorzsa
A brokkolit kis fejekre szedem, és sós vízben megfőzöm. Még melegen összetöröm, a krumplipüréhez hasonlóan. Egy egész tojást, és annyi lisztet adok hozzá, hogy formázható legyen.Kis gombócokat készítek, amiket megforgatok szezámos zsemlemorzásban, és forró olajban pirosra sütöm.
Mivel önállóan ettem, ezért készítettem hozzá egy kis mártogatóst. Egy fej fokhagymát belenyomtam egy kis tál tejfölbe, és a fasírtocskákat ebbe mártogattam.