Hozzávalók:
Tészta
60 dkg liszt
35 dkg margarin
3 dkg kristálycukor
csipet só
1 egész tojás
3 tojás sárgája
1 dkg élesztő
3 evőkanál tejföl
1 citrom reszelt héja
Töltelék
savanykás lekvár (pl meggylekvár)
fél kg dió
15 dkg porcukor
Máz
3 evőkanál keserű kakaópor
5 evőkanál porcukor
1,5 evőkanál víz
1 evőkanál margarin
Elkészítése:
Tejfölben az élesztőt feloldjuk, lisztbe beleöntjük, cukrot sót tojásokat beletesszük, citromhéjat belereszeljük, margarint felolvasztva beleöntjük. Összegyúrjuk, majd 3 részre szétszedjük. Kinyújtuk 3 lappá, zsírozott lisztezett tepsibe első lapot beletesszük. Vékonyan megkenjük a lekvárral, rászórjuk a cukrozott diót, erre rá a második lap, lekvár, dió, harmadik lap. A harmadik lapot a maradék felvert tojásfehérjével megkenjük. Előmelegített sütőbe betesszük (közepes fokozaton), 35-40 percig sütjük. Mikor megsült, hűlni hagyjuk, addig a mázt elkészítjük. Máz : cukrot kakaóporral összekeverjük, vizet beletesszük, felfőzzük. Állandó keverés mellett langyosra hűtjük, majd beletesszük a margarint, kikeverjük majd a sütire kenjük.