Hozzávalók:
csirkemell
1 nagy burgonya nyersen lereszelve
1 tojás
annyi liszt, hogy galuskaszerű tésztát kapjunk
só
bors
A csirkemellet vékony lappá vágom, besózom. Közben a burgonyát lereszelem, és összeállítom a "bundáját". A csirkemelleket megforgatom a krumplis tésztában, és forró olajban kisütöm. Még melegen rákenem a tejfölt, és reszelt sajttal megszórom.
Ha kicsit variálni akarom, akkor reszelek a krumplis masszába egy fej fokhagymát is.
Én petrezselymes rizzsel tálaltam.
Enpera megjegyzése : Én a tejfölbe is szoktam fokhagymát nyomatni, úgy a finom :D
Hja és krumplipürével tálalom, valamint a húst a krumplis massza előtt még lisztbe is beleforgatom. Ja és nem csirkemellből hanem disznóhúsból csinálom.
Lehet választani :D